RSS Feed

Basilisker og andre kryp

Er det ikke typisk, når jeg endelig finner en sport jeg har både tid, penger og motivasjon til å drive med, så skjer det noe som gjør at jeg ikke kan spille på MINST ni måneder! :P Typisk! Vel, jeg kommer sterkere tilbake! Elsdtemann på laget er godt over 50, så da gjør det ingenting om jeg venter et år.

Rumpeldunk kommer jo fra Harry Potter bøkene, så det er mange som spør om vi bruker flyvende kosteskaft. Jeg har sluttet å svare, eller så forteller jeg dem sannheten før de rekker å spørre. Mindre irriterende da! (Nei, vi bruker ikke flyvende kosteskaft, er så risikabelt dersom man skulle falle av…) Men jo, kosteskaft har vi. Nå vet jeg det er veldig mange som synes det er latterlig, jeg kan fortelle deg at over halvparten av laget vårt var veldig imot å spille før de faktisk prøvde selv. Mange tror det kun er «nerds» og fans som er sykelig opphengt i Harry Potter som gidder, men det er feil. Mindre enn halvparten av laget vårt spiller fordi det kommer fra Harry Potter, resten spiller fordi det er ustoppelig gøy! (Det ER det!) Jeg kan prøve og forklare reglene kjapt…. (Bruker engelske ord, for jeg kommer ikke på hva de heter i de norske bokene)

Man har syv spillere på banen. Tre chaser’s som forsøker å score mål med en volleyball (quaffle), og en keeper. Man har ikke lov til å sparke ballen mer enn en gang, men man kan bruke hendene så mye man vil. Keeperen trenger heller ikke være i keepersonen sin, så de fleste lag bruker keeperen som en ekstra chaser, men med et par regel-unntak rundt målene. Jeg sier målene, fordi det er tre av dem på hver side. Tre rockeringer som er festet til tre påler av forskjellig høyde. Quaffle’n må altså gjennom en av disse. For å stoppe det andre laget kan man takle de andre chasern’e, men kun ved bruk av en arm. (Den andre hånden brukes til å holde fast i kosteskaftet).  Det er kun en quaffle i spill. I tillegg har hvert lag to beater’e på banen, og totalt tre bludgers (to mykere baller, noe alla de man bruker i stikkball?). Beatern’es oppgave er å kaste bludger’ne på spillerne på det andre laget. Dersom ballen treffer, må spilleren av kosteskaftet og tilbake til sitt eget mål før de kan delta i selve kampen igjen. Ballen kan treffe alle spillerne, uansett hvilken rolle de har på banen. Til slutt har vi de to seekern’e. Disse to spillerne skal prøve og fange den femte ballen før det andre laget gjør det. Denne ballen er en liten tennisball, i en gul spesiallaget sokk, som er festet med borrelås i en spesiallaget gul shorts som en upartisk spiller har på seg. Denne personen er som sagt upartisk, altså hører ikke til noe lag, og er som oftest veldig atletisk og rask. De 5-10 forste minuttene av en kamp (varierer fra turnering til turnering), har ikke seekerne lov til å forlate selve banen, mens snitchløperen løper unna for å finne et gjemmested. Det er ingen regler for hvor langt unna snitchløperen kan være, men snitchen må komme tilbake til banen etter om lag tyve minutter. I mellomtiden er de to seekern’e ute og leter. Som oftest kommer snitchløperen løpende etter femten/tyve minutter, med de to seekern’e like bak. Snitch’en trenger ingen kosteskaft og har få regler, dytte seekerne så de faller? Jepp. Stjele kosteskaftet dems, slik at de må tilbake til sine egne mål? Jepp. Sprute vann i ansiktet dems for å avlede dem, jepp! Og så videre. Alt dette gjør at snitchen ofte er vanskelig å fange, men når noen endelig har fanget den er kampen over og kampens vinner avgjøres. Hvert mål er ti poeng, snitch’en er tredve poeng.

Ja, jeg innser nå at jeg sa jeg skulle forklare reglene kjapt. Vel, det er et ganske innviklet spill! Trondheim har forresten et eget lag, sjekk dem ut! Under ser dere et par bilder fra Mudbash August 2013, hvor vi spiller mot de mektige Melbourne Manticores.

1236643_740088949350984_1506394431_n

Det gjelder aa holde fast i ballen!

De blaa er i slaget!

De blaa er i slaget!

Han her maa nok pent tilbake til maal!

Han her maa nok pent tilbake til maal!

Maal!

Maal!

Denne sporten er ikke for pingler!

Denne sporten er ikke for pingler!

Taking paa G!

Taking paa G!

Dette er nok ikke heeeelt etter reglene!

Dette er nok ikke heeeelt etter reglene!

Gjormete kaptein!

Gjormete kaptein!

Hurra, jeg fikk medalje!

Hurra, jeg fikk medalje!

Reklamer

About patsyblogg

Takk for at du leser bloggen min, du fremmede fugl! Eller kanskje er du ikke saa fremmed likevel. Uansett, legg igjen en kommentar da :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: