RSS Feed

et jule evangelium.

Da er jula ferdig. Iallefall her nede. For mens jula og maten og kosen der hjemme varer i godt og vel 2 uker, er alt over her nede etter en dag eller to. Forberedelser er det så og si ingenting av, og julegavene blir kjøpt iløpet av en liten tur i byen. Her kjøper man nemlig kun en gave til de nærmeste, og da mener jeg kun en gave. Intet mer, intet mindre. Til og med barna får kun en gave. Gavehysteri er med andre ord ikke eksisterende her. Julebaksten er det heller ikke så farlig med. Sju slag? Nei, knapt ett slag! Og da er det gjerne ei kake som blir laget dagen i forvegen. Juletreet er satt opp i starten av desember og foruten det er det lite med julepynt. Den eneste nissen de har hørt om er julenissen og adventsstjerne er et ukjent begrep.

Natt til 24de sov vi over hos Scott’s familie. Ikke det at de var hjemme, siden de er ute og reiser. Broren var dog hjemme og vi tilbringte så og si hele natten på og spille D&D. Et spill. Kommer ikke til å forklare nærmere, i og med at det er ganske innviklet, så har du ikke hørt om det før så google det om du virkelig vil. (Hoho). Så den 24de altså, vi sto opp rundt 12, og dro deretter ut for å spise frokost/lunch med Tom. Det var koselig, og jeg drakk en absolutt fantastisk kokosnøtt drikk! Deretter dro jeg og Scott til dyrehagen, hvor vi så på koalaene, kenguruene, de tasmanske djevlene, uglene, salamanderne og de giftigste slangene i Australia. Jeg fikk til og med ta på både en salamander, en frosk OG en slange! Ikke så slimete som jeg hadde trodd! Men jeg har fortsatt igjen å ha en slange rundt halsen. Det SKAL oppleves :) Desverre begynte det å regne, men det var fortsatt kjempe varmt ute, så etter en stund følte vi oss både klam og ekkel. Det bar derfor hjem for en dusj før vi dro på lokalpuben for å spise middag. Risotto for julemiddag, ikke værst ;)

Om kvelden hadde vi planlagt å åpne en pakke hver. Men en pakke ble fort til to, og da var det plutselig vanskelig å stoppe. (Her nede, skal jo pakkene åpnes om morgenen den 25). Fra Scott fikk jeg et Pandora armbånd med 5 forskjellige charms. En koffert fordi vi begge liker å reise, en kenguru fordi jeg er i Australia, en heks fordi vi dro til Perth og så musikalen Wicked sammen, en pakke siden armbåndet var en gave fra Scott og en terning fordi vi har begynt å spille dette D&D spillet sammen ;) Legger nok ut et bilde senere :) Vi gikk tidlig til sengs, og sovnet rimelig fort. Ute var det storm, torden og lyn! Akkurat som det var i Norge?

Den 25te sto vi opp tidlig og laget oss frokost. Banan og sjokolade pannekaker! Nam nam! Deretter åpnet vi de aller siste gavene som var under treet og dro deretter til Scott’s tante og onkel for å feire juledagen. Vi drakk masse vin og champagne, som man gjør her nede i jula, og åpnet litt mer presanger. Scott’s bestemor var også tilstede, pluss Scott’s bror og onkelens foreldre. Vi satt rundt omkring i stua, drakk champagne og snakket, før det var klart for julelunchen. Eller, det vil si. Julemiddag, bortsett fra at den er inntatt rundt 2 om dagen. På menyen var det rekecocktail til forrett, og både kylling og skinke med poteter, gresskar og andre grønnsaker. Og gjett hva! De hadde SVOR! Ekte SVOR! Og ikke nok med det, men det var vist det store spørsmålet også, KOM SVOREN TIL Å BLI BRA I ÅR? Tanta kom på et tidspunkt forferdet inn på stua og fortalte at hun ikke kunne få den sprø! Så i et siste desperat forsøk putta de svoren på panna og freste den på høy varme! Og det funka! For svoren ble helt fantastisk og jeg tror jeg spiste mer svor enn noen andre! Nam! Til dessert hadde de sjokoladekake med rosiner og fiken. Med andre ord, jeg smakte den ikke. Heldigvis hadde de også noe de kalte «Trifel» (eller noe sånt), som rett og slett var sukkerbrød rullekake, gele og vaniljekrem lagt lag i lag i en gjennomsiktig bolle, dekket med bær! NAM! Vi drakk mer vin og champagne, og etterhvert kom det også en fjern slektning med mann og tre barn. Ble en del stress, slik det SKAL være når barn er i hus, så det tok ikke lange tiden før vi dro hjem. Nå hadde vi jo drukket en del, så bilen ble satt igjen, og Scott’s bror kjørte oss hjem. Vi sluknet i sofaen med en øl i hånda og en eller annen julefilm på TV. Og så var jula over. :P For det var det. Ingen julefrokost hvor alle samles rundt bordet og spiser sammen, ingen julelunch heller. Eller julemiddag. Januarsalget som vi pleier å ha når jula er ferdig, var allerede den 26 desember, og kun den ene dagen. Dagene mellom jul og nyttår virker som å være helt normale dager hvor julepynten blir tatt bort og ting går tilbake til normalen. De snakker også om en «mat-koma» her nede. Men ærlig talt. Mat-koma etter kun en dag med julemat? Nei hvet du meg hva. Jeg tror Scott kommer til å få sjokk når vi drar nordover neste jul. For jula varer jo helt til påske! :)

Reklamer

About patsyblogg

Takk for at du leser bloggen min, du fremmede fugl! Eller kanskje er du ikke saa fremmed likevel. Uansett, legg igjen en kommentar da :)

2 responses »

 1. <3 God Jul Patricia <3 her er det jul enda,,,i dag kommer Tommy & Karina hit å skal spise pinnekjøtt,,,Tommy kjører først hjem guttene,,,så henter han Karina på stasjonen,,,hun kommer med toget fra jobb,,,så kommer de hit rundt 4-tia. Jannicke & Stig skulle oxo komme men Jannicke ringte igårkveld å sa de ikke kom fordi Stig ikke likte pinnekjøtt,,,så da hadde de en annen plan.
  Jeg satt å leste juleevangeliet ditt Patricia å fikk tårer i øynene,,jeg synes du har hadd en flott julefeiring,,,,,her hjemme er julehysteriet blitt alt for mye med gaver å styr å stress,,,ja jeg tror nok Scott blir overraska neste år,,,men til og med jeg har begrensa ganske mye med forberedelser,,,jula kjæm læll.
  Æ var så dårlig julaften at æ lå bare i ørska å vet ingen ting fra den dagen eller 1.juledag,,,men heldigvis 2-juledag var æ på fotan igjen,,,så æ kom mæ på julelunch te Jannicke sammen med Tommy & co.
  I dag snør det ute,,,det er 0 grader å helt flott.
  Hilse Scott Patricia med klæm te dåkker begge.
  Ha en fin dag i det fine landet Australia.
  Klæm fra mamma-

  Svar
 2. Haha, så gøy!! Men fy søren så lite jul, du må hjem og få ordentlig jul! :) Gleder meg til å se dere igjen snart.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: