RSS Feed

Kanskje det rett og slett er overskriften på innlegget?

Posted on

Lese til eksamen. Fesebilbeksamen. Fesebilbok. Fesebok. Fasebok. Facebook. Tror det er mange som sliter med den der gitt. Dag blant annet. (Hei Dag.) Og Stina. (Hei Stina.) Og ganske sikkert et par til.

Akkurat nå. I dette øyeblikk. På minuttet. Sitter Dag på en stol på lesesalen på Gløshaugen. En svart stol. Inn døra og opp trappa til venstre. Tredje etage. Eller var det fjerde. Det husker jeg ikke. Mest sannsynlig sitter han på en rad midt i rommet. Ved et slitent trebord. Litt nærmere vinduene enn døra. Noen har sikkert tegna på bordet også. Ei sol. Og under sola har noen sikkert satt inn en intern IKT spøk. I&IKT. Det er det Dag studerer. I&IKT. Det har noe med data å gjøre. Men jeg vet ikke helt hva. Det er sikkert spennende. Også sitter det sikkert noen vedsiden av ham. Men jeg vet ikke hvem. Det er ikke sikkert Dag kjenner dem. Men det kan hende. Jeg vet ikke. Og for å være ærlig. Så spiller det ikke så veldig stor rolle. Litt kanskje. Men ikke så mye. Det er nemlig ikke dem jeg skal skrive om. De er mer eller mindre ubetydelige. Nå. Er det Dag det handler om. (Hei igjen Dag.)

Dag ser ut av vinduet. Ned på de fargerike trehusene nedenfor universitetet. En bjeffende hund står i bånd i en hage. Et par barn leker gjemsel mellom husene. Noen åpner et vindu i det grønne huset. Han ser ikke hvem. Eller hva for den saks skyld. Alt han så var ei hånd som hurtig og rutinert åpnet vinduet. Dag hviler øynene på blomsterpotta som står i den samme vinduskarmen. Han lar tankene flyte. Han tenker på sol og sommer på Nøtterøy. På herlige late dager i solsteken. Med kamerater og lettkledde venninner. En kasse øl, flip flops, grønt gress og blått hav, biesus og en båt ved vannet. I fjor sommer hadde de dratt på båttur nesten hver dag. Han så fram til å gjøre det samme denne sommeren. Sjokolade! Dag fikk plutselig lyst på sjokolade. Han må på butikken. Noen bak ham mister en bok på gulvet. Dag skvetter til. Nei. Hva var det han tenkte på? Ikke butikken ennå. Studere litt først. Så. Butikken etterpå. Ja. Det hørtes ut som en plan. Kaffe kanskje? Nei, han er tom for pulverkaffe. Da får det vente det også. Han ser ned i boka og lar øynene gli over ordene. Lese nå. Være flink. Han holder konsentrasjonen en times tid. Helt til noen kommer inn døra. Han ser opp og møter det søkende blikket til vedkommende. De kjenner ikke hverandre, men Dag vet godt hvem det er. De har nemlig felles venner. På facebook. Facebook! Dag mister konstentrasjonen. Han åpner ei ny nettside og taster inn. Sånn. Facebook. Statusupdates. Hmm.. Masse nytt å lese om her. Kristian sitter også og leser til eksamen. Jasså. Marianne vil ha sol. Jøss. Dag er enig. «Liker». Patricia drikker kaffe og pleier bakrusen fra igår. Typisk. Kaffe! Dag vil også ha kaffe! Og sjokolade! Som i nå! Han klapper sammen laptopen, smeller igjen bøkene, skyver stolen bakover og reiser seg. Han løper ned trappene, snubler nesten i sine egne føtter og legger ikke merke til alle de rare blikkene han får. Han er utendørs nå. Det er litt kjølig. Vinduet i det grønne huset er ikke lengre åpent. Barna leker ikke lengre gjemsel. Hunden er ikke lengre å se. Han fortsetter. Måååå haaa kaffe og sjokolade! Han kan ikke vente lengre! Abstinensene slår imot ham som harde piskeslag. Det begynner å regne. Det stopper ham ikke. Han løper faktisk fortere nå. Nesten ved butikken. Løper. Løper. Løper. Der. Han stopper opp, puster rolig et par ganger. Også går han inn. Han går bestemt. Han vet hvor han skal. Til sjokoladehylla. På veien griper han med seg et glass pulverkaffe. Venstre. Høyre. Høyre. Venstre. Der. Troika. Dag får vann i munnen. Han kan allerede kjenne den deilige smaken av gele, marsipan og sjokolade. Han går mot kassa og venter på å få betale. NEI! Det kan ikke være sant! Hva? Hvor? Hvor er? Hvor er pengboka? Dag gir fra seg et lite iik før han innser fakta. Lommeboka ligger igjen på Gløshaugen. Dag detter sammen på gulvet og hulker høylytt. For en tragedie. Han går slukøret hjem til seg selv og gir beng i både kaffe, sjokolade og eksamenslesning.

Moralen med dette er: Ha alltid med deg nok sjokolade og kaffe når du skal lese til eksamen. Ingen sjokolade og ingen kaffe gjør deg umotivert. Det er med andre ord en stor nødvendighet. Du kan også gjøre som Stina. Kjøpe masse sjokolade, men ikke spis det før etter du er ferdig. Som en belønning. Stina er ganske smart.

Troikatime

Reklamer

About patsyblogg

Takk for at du leser bloggen min, du fremmede fugl! Eller kanskje er du ikke saa fremmed likevel. Uansett, legg igjen en kommentar da :)

2 responses »

  1. Åhåå, den Troikaen så så god ut at jeg glemte alt annet som sto i innlegget.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: